
Toegankelijkheid
Slecht ter been
Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen deelnemen aan het Rondje Ammersoyen. Tijdens deze wandeling van 45 minuten rondom het kasteel vertelt een gids meer over de geschiedenis van het kasteel. Het pad dat wordt bewandeld is rolstoeltoegankelijk.
Er zijn 2 invalidenparkeerplaatsen aanwezig, vanuit waar het circa 300 meter lopen is naar het kasteel. Mindervaliden kunnen ook afgezet worden tot voor aan de brug van het kasteel.
De entree bevindt zich in de kelderverdieping van het kasteel en is slecht toegankelijk. Wel is er gelegenheid om onder begeleiding (van een medewerker) via de bordestrap op de binnenplaats het kasteel te betreden. Deze trap telt 10 goed begaanbare treden en er is een trapleuning aanwezig. U heeft dan toegang tot de hele hoofdverdieping met de mooiste ruimtes van het kasteel. Deze verdieping is geheel gelijkvloers, maar is deels van hobbelige stenen. Er zijn loopkrukjes beschikbaar.
Er zijn toiletten aanwezig in het kasteel en in horecagelegenheid Het Koetshuis. Dit zijn geen invalidentoiletten. De toiletten in Het Koetshuis zijn echter ruim opgezet.
Kleine kinderen mee
Buggy's en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in. Deze kunnen in de entree van het kasteel, of op de binnenplaats geplaatst worden. Een kind mag in een draagzak wel het kasteel in. Er zijn kluisjes aanwezig in de entree. Er is momenteel nog geen babyverschoonplek aanwezig.
Visuele beperking
Het kasteel heeft smalle wenteltrappen met ruim 300 tredes en veel ongelijkvloerse ruimtes. Om die reden raden we slechtzienden aan om met een begeleider te komen. De begeleider heeft dan gratis toegang. Natuurlijk zijn blindengeleidenhonden of andere officiële hulphonden toegestaan.
Auditieve beperking
Alle zalen zijn voorzien van QR codes die met een smartphone gescand kunnen worden voor meer informatie.
Kastelen bezoeken met je oren
Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, welke door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken.
Bekijk wat we al doen en waar we aan werken, om iedereen een fantastische dag te laten beleven.