Cultuurfestival

Kom genieten van al het moois dat de Bommelerwaard te bieden heeft: openluchtfilmvertoningen, dansvoorstellingen, een theaterwandeling, tentoonstellingen en concerten op bijzondere locaties. Of fiets of wandel speciale routes en ontdek de schatten en historie van deze unieke regio.

Meer informatie op www.cultuurfestivalbommelerwaard.nl

Culturele zomer

Deze zomer is de Bommelerwaard het podium voor het Cultuurfestival Bommelerwaard met evenementen rondom cultuur, natuur en kunst. Ook in kasteel Ammersoyen is drie maanden lang veel kunst en cultuur te beleven.

Met onder meer een overzichtstentoonstelling van atelierroute ‘Kunst, Kiezel & Klei’ door ruim vijftig kunstenaars, drijvende kunstwerken van ‘Pracht in de Gracht’, een theatervoorstelling ‘Dromen van Vrijheid’, een expositie van schatkistjes door scholieren en kunstworkshops voor kinderen.

Expositie Kunst, Kiezel en Klei

Ruim vijftig kunstenaars uit de Bommelerwaard die deelnemen aan atelierroute Kunst, Kiezel en Klei exposeren drie maanden lang één van hun werken in deze overzichtstentoonstelling in kasteel Ammersoyen. Laat je verrassen door het gevarieerde aanbod van onder meer beelden, schilderijen, keramiek, grafiek, fotografie, glaskunst, sieraden en handgeweven textiel. Meer informatie over Kunst, Kiezel & Klei

Pracht in de Gracht

Elke twee jaar zijn de grachten van Zaltbommel het decor van een openluchttentoonstelling van drijvende kunstwerken. Tijdens het Cultuurfestival Bommelerwaard exposeren drie kunstenaars ook in de kasteelgracht van kasteel Ammersoyen. De geselecteerde kunstwerken zijn monumentaal, spraakmakend, ingetogen, experimenterend, kleurrijk, grappig of ontroerend. 

Voorstelling Dromen van Vrijheid

Een spraakmakend optreden op 7 september met zang, dans en poezië in de ridderzaal van Ammersoyen. Het betreft een zogenoemd promenade concert; dat wil zeggen dat het geen zittend concert betreft en dat u tijdens het optreden de ridderzaal in- en uit kunt lopen. Ook bezoekers die niet speciaal voor het optreden komen, kunnen tijdens hun kasteelbezoek aansluiten. Meer informatie over Dromen van Vrijheid

Kunstworkshops voor kinderen

Kinderen die in de vakantieperiode een bezoek brengen aan kasteel Ammersoyen kunnen tijdens het Cultuurfestival Bommelerwaard gratis meedoen aan leuke en inspirerende kunstworkshops. Met een druk- en collagetechniek ga je in de workshop ‘Groeten uit de Bommelerwaard’ je eigen ansichtkaart maken (13 juli en 17 augustus) en in de workshop 'Bommelerwaarder Schatkist' je eigen souvenierdoosje (21 juli). Meer informatie over de workshops

Schatten van de Bommelerwaard

Expositie gemaakt door leerlingen van basisscholen uit de hele Bommelerwaard. Ruim 500 leerlingen van 12 scholen doen mee aan dit scholenproject. De leerlingen hebben objecten uit de museumcollectie bekeken en zijn hiermee aan de slag gegaan in de vorm van schatkistjes die als een ‘tijdsmonument’ hun interesses en voorkeuren verbeelden. Meer informatie over Schatten van..